A svédek szerint nincs helye a Fidesznek a Néppártban

Sikerült Orbánnak már mindenkit kiakasztani.

A svéd Mérsékelt Párt EP-képviselője, Gunnar Hökmark a többi néppárti svéddel együtt még múlt pénteken kezdeményezte a Fidesz kizárását az EPP-ből, illetve annak frakciójából. Hökmark most a Klubrádiónak elmondta, a magyar kormánynak joga van különböző intézkedéseket megtenni, de minden országnak tisztelnie kell az alapértékeinket:

a jogállamiságot és a demokráciát.

A politikus elmondta, Orbán Viktor politikája már nem csak őket, a Néppárt minden tagját aggasztja. „Mindenki látja, hogy a magyar miniszterelnök saját magából és Magyarországból is problémát csinál másoknak.

Az Európai Néppárt (EPP) egyik horvát tagja, a HSS (Horvát Parasztpárt) vasárnap úgy döntött, hogy kilépnek az EPP-ből, többek között Orbán miatt. Most megszólalt a rádiónak a párt elnöke, Kreso Beljak.

„Elfogadhatatlannak tartjuk, amit Horvátországgal tesznek. A magyar–horvát határon álló kerítés nem összeegyeztethető a kereszténység, a szolidaritás és az egyesült Európa eszméjével. Ezer évig egy ország voltunk, most pedig elektromos jelzőrendszer választ el minket.

Ez szégyen.”

Valódi Hírek