Irgalmatlanul drágán bérel irodaházat az Orbán-kormány Schmidt Mária és Ungár Péter cégétől

Jó kis magyarázatokat adtak erre.

Havonta nettó 101 millióért, így évente több mint 1,2 milliárd forintért bérli az Orbán-kormány a saját kormánybiztosának ingatlancégétől a belváros legfrekventáltabb részén található irodaházat, ahová 2021-ig átköltöztették az Agrárminisztériumot – írja a hvg.hu.

A portál kisebb harcok árán jutott a szerződésekhez, arra a kérdésre is csak nehezen kaptak választ, miért a Vigadó palotára esett a választás. Utóbbira eléggé nagyvonalú választ adtak, amikor azt írták, hogy szűkített listán fennmaradó három épületet szigorú szempontrendszer szerint” minősítették, melyik felel meg a tárca „kiemelt közintézmény jellegéhez és működéséhez”, és a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF)ajánlata „kielégítette valamennyi vizsgált kritériumot”.

Azt is felhozták, hogy közel van a Parlamenthez, illetve könnyebb megvédenie a rendőrségnek, hogy egyben vettek ki egy egész irodaházat.

A BIF-nek egyébként a fő részvényese a Pió-21 Kft., amely teljesen családi cég: a többségi tulajdonosa Schmidt Mária, mellette lányának, Ungár Annának és fiának,

Ungár Péter LMP-s képviselőnek van részesedése.

A szakértők szerint Schmidték bombaüzletet kötöttek, mert biztosan maradnak 2021-ig a bérlők és anyagilag is igen jól járnak vele, összesen az államnak 1,2 milliárd forintba kerül a bérlés.

Valódi Hírek