Megvédték a kollégái a Puzsér által rágalmazott, gyalázott közvélemény-kutató szakembert

Szolidaritásukról biztosították szakmatársai Závecz Tibort, akit az LMP dühöngő jelöltje leokádott.

Elsőként a Nyugati Fény, majd cikkünk megjelenése után 4-6 órával a többi magyarországi portál is beszámolt róla, hogy az LMP főpolgármester-jelöltje ordenáré támadást indított Závecz Tibor ellen.

A kritikusnak nem tetszett, hogy Závecz a munkáját végezte (!), és hogy a Závecz Research egy hiteles, reprezentatív közvélemény-kutatásban azt mérte: Puzsérnak esélye sincs a főpolgármesteri címre.

Puzsér alpári támadása (megtalálod itt) után a konkurens Republikon Intézet közleményt adott ki, amelyben megvédték kollégájukat a nemtelen LMP-s rágalmaktól.

Azt írják:

„A Republikon Intézet a tegnapi napon szakmai konferenciát tartott a budapesti előválasztás értékeléséről, ahol elemzők és kutatók vitatták meg a tapasztalatokat és a második forduló esélyeit.

E konferencia után Puzsér Róbert egy tartalmában hamis, stílusában teljességgel elfogadhatatlan támadást intézett konferenciánk egy felszólalója, Závecz Tibor ellen, pusztán azért, mert Závecz Tibor utalt azokra a kutatásokra, amelyek Puzsér esélyességét mérik.

Puzsér a legrosszabb kormányzati gyakorlatok szellemét idézve a kutatások betiltását követeli a főpolgármester-választás kapcsán. Az a politikus, aki politikai ellenfelei helyett a közvélemény-kutatókat támadja, saját magáról állít ki bizonyítványt.

Puzsér tegnapi posztja nemcsak Závecz Tibort, hanem a hazai kutató-elemző szakma egészét sértette meg. A Republikon Intézet a maga részéről maximális szolidaritásáról biztosítja Závecz Tibort, a hazai közvélemény-kutató szakma egyik legkiválóbb képviselőjét.

Mi biztosan fogunk még a budapesti választási esélyekkel foglalkozni és beszélünk majd a rendelkezésre álló adatokról – ha tetszik ez Puzsér Róbertnek, ha nem.”

.

Az intézet munkatársa, Tóth Csaba ehhez még azt is hozzátette a közösségi oldalán:

„Hetente ülök Závecz Tiborral az Echo Tv stúdiójában. Azt a stílust, amit Puzsér Róbert használt ellene, egyetlen kormánypárti – beleértve Gajdics Ottót – szereplő sem engedte volna meg magának.

Nem tudom Puzsér Róbert mi alapján gondolja hogy joga van évtizedek óta magas színvonalú munkát végző szakembereket ilyen stílusban minősítgetni, de remélem hogy egyszer majd tényleg elindul végre valami választáson hogy ki tudjam fejezni nem elemzői, hanem állampolgári véleményem róla. Szégyen.”

Hetente ülök Závecz Tiborral az Echo Tv stúdiójában. Azt a stílust, amit Puzsér Róbert használt ellene, egyetlen…

Közzétette: Csaba Tóth – 2019. február 21., csütörtök

.

Valódi Hírek