Undorító: A Fidesz leszavazta, hogy a határon belüliek is megkapják azt a 3,3 milliót, amit a vajdaságiaknak adnak lakásvásárlásra

Van még kérdés?

Miközben a Fidesz itthon megszüntette a lakástakarékok állami támogatását, addig a Vajdaságban fejenként

3 millió 300 ezer forintot ad házvásárlásra

– hívja fel a figyelmet a Demokratikus Koalíció.

Ehhez nem kell önrész, nem kell hozzá semmit befizetni, nem kell hozzá takarékoskodni, a kormány 3 millió 300 ezer forint ingyenpénzt ad a Vajdaságban bárkinek a magyar adófizetők pénzéből – teszik hozzá.

(Korábbi cikkünket a témában itt találod)

A DK törvényjavaslatot nyújtott be, hogy a kormány ugyanezt megadja a Magyarországon élőknek is, hogy a magyar adófizetők, akiknek a pénzéből ez működik, ne legyenek alsóbbrendű állampolgárok.

A fideszes képviselők tegnap a parlament Gazdasági bizottságában leszavazták ezt.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen és gyalázat, hogy éppen azok nem kapnak majd 3 millió 300 ezer forintot házvásárlásra, akik ezt a programot fizetik.

“Nem a határon túliak támogatásával van a bajunk, hanem azzal, hogy a magyar adófizetők közben nem részesülnek ebből. Ez a kormány tavaly az évi mindössze 72 ezer forint állami támogatást fizető lakástakarékokat is megszüntette.

Nekünk, magyar adófizetőknek 72 ezer forint sem jár, de a határon túliak 3 millió 300 ezer forintot kapnak a pénzünkből minden előtakarékoskodás nélkül.

Ismét bebizonyosodott, hogy a Fidesz határon túli szavazatvásárlásra költi a magyar adófizetők pénzét, akiket csak fejőstehénnek, alsóbbrendű állampolgárnak tart.”

– fogalmazott Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese.

(via dkp.hu)

Kapcsolódó cikkeink:

Videó: Vadai Ágnes irgalmatlanul kiakadt, hogy Orbán fejenként 3,3 millió forintot ajándékoz a vajdaságiaknak lakásra

Itthon kinyírták a lakáspénztárakat, közben a Vajdaságban ingyen lakáspénzt osztogatnak Orbánék

.