Friss: Az Európai Parlament elővette Polt Pétert, meghallgatásra kell mennie az Elios-ügy miatt

Nehéz percei lesznek a legfőbb ügyésznek.

Meghívja Polt Pétert az Európai Parlament Költségvetési ellenőrző bizottsága – írja Jávor Benedek EP képviselő a Facebook-oldalán.

A bizottság az uniós források otthoni elköltését ellenőrző másfél évvel ezelőtti magyarországi útjának folytatásaként a zöld frakció javaslata alapján hívta meg Polt Pétert, hogy megvitassunk egy sor olyan kérdést, ami már a tényfeltáró látogatásunk során is felmerült” – írja a politikus.

Az Európai Ügyészséghez csatlakozás kérdése, a szervezett bűnözés elleni fellépés, vagy a nemzetközi együttműködések kérdése mellett a legfontosabb kérdésként az OLAF-jelentések magyarországi bizonyítékként való elfogadásának kérdése is napirendre kerül.

Jávor azt írja: És hát persze az Elios-ügyet is vizsgálta a bizottságunk, így azzal kapcsolatban is tele vagyunk kérdésekkel.

Kezdeményezésünkre meghívja Polt Pétert az Európai Parlament Költségvetési ellenőrző bizottsága!A bizottság az uniós…

Közzétette: Jávor Benedek – 2019. február 19., kedd

A hvg.hu cikke szerint a meghívásról az után döntöttek, hogy kiderült, a magyar kormány kivette azokat a számlákat az Európai Bizottságnak leadandó csomagból, amelyeket Orbán Viktor kormányfő vejének volt cége, az Elios állított ki az elvileg az unió által is finanszírozott közvilágítási projektekről.

Valódi Hírek