Beindult a Fidesz: Egy ellenzéki képviselőt kirúgtak, egy másikat megbüntettek

A fideszes többség mindent megszavazott.

Az Országgyűlés úgy döntött, felmenti Demeter Mártát a Honvédelmi és rendészeti bizottságban betöltött tagsága alól. A parlament 124 igen, 25 nem szavazattal mentette fel a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöki tisztségéből és bizottsági tagságából.

Kövér László kezdeményezte egy hete Demeter felmentését, miután az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) nemzetbiztonsági kockázatot állapított meg az ellenzéki politikus személyével kapcsolatban. Ezek után a fideszes szennymédia

lejáratókampányba kezdett és a képviselőnő elhunyt édesanyját is belekeverték.

Félmilliós büntetés

A Parlament Tordai Bence büntetését is megszavazta, mivel úgy találták, tavaly december 10-én, amikor megszavazta a kormánypárti többség a rabszolgatörvényt, a képviselő nem viselkedett helyénvalóan.

Az indoklás szerint, az ülésnapon Tordai Bence több ellenzéki képviselőtársával a határozathozatalkor füttyszóval, hangos bekiabálással, majd folyamatos sípszóval zavarta, akadályozta az Országgyűlés munkáját a határozat szerint, amely kitér arra: a napirend elfogadása kiemelkedő jelentőségű, így az arról történő szavazás akadályozása alkalmas arra, hogy az Országgyűlés működését ellehetetlenítse, így az Országgyűlés rendjét a képviselő magatartása súlyosan sértette.

A parlament 118 igen, 28 nem szavazattal és egy tartózkodás mellett döntött úgy így

504.900 forinttal csökkentette az ellenzéki képviselő esedékes tiszteletdíját.

Valódi Hírek