A DK-sok bementek az MTI-be, miután a Tiborcz-maffiáról szóló 100. (századik!) közleményüket is cenzúrázták (+videó)

Személyesen kérték számon a felelősöket.

Meglátogatta a Magyar Távirati Iroda székházát Gréczy Zsolt és Arató Gergely, a DK két parlamenti képviselője szombat délelőtt.

Az ellenzéki politikusok elmondták: a közpénzből fenntartott intézmény törvényi kötelezettsége lenne elfogulatlanul beszámolni a kormány és az ellenzék tevékenységéről. Ehhez képest tegnap

a századik

olyan DK-s közleményt továbbítását tagadták meg, amely kínosan érintette Tiborcz Istvánt vagy az Orbán-família más korrupt tagját.

Tegnap egyébként a DK azt jelentette be, hogy

új nyomozást követelnek az Elios-ügyben,

mert nem maradhat következmények nélkül, hogy a napokban Pécsett meghalt egy ember a Tiborcz-lámpák félhomálya miatt. (Erről itt írtunk bővebben).

A képviselőket – bár beengedték az épületbe -, megpróbálták lepattintani. Az MTI igazgatója azt mondta nekik: írjanak levelet a panaszukról, amelyre 48 órán belül választ kapnak majd. Ha nem tetszik a válasz, fordulhatnak a Médiatanácshoz vagy a bírósághoz.

Gréczyék azzal érveltek: Orbán Viktor veje súlyos állami és uniós milliárdok fölött diszponált, ezért közérdek, hogy a vele kapcsolatos ügyekről beszámoljanak.

Arató Gergely szégyenteljesnek nevezte, hogy az MTI odáig züllött, hogy amikor a Fidesz-propagandát kell szolgálni, akkor bármilyen szemetet válogatás nélkül kiadnak, míg az Orbán-családról az igazságot sem hajlandóak megírni.

A DK aktivistái ezután CENZOROK feliratot ragasztottak az MTI épületére.

Videó:

BESZÁMOLÓ!Itt állunk az MTI székház előtt. Gréczy Zsolt és Arató Gergely élve képviselői jogukkal benn jártak.🇪🇺🇭🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2019. február 16., szombat

.

A DK aktivistái az MTI által korábban kicenzúrázott szövegeiket mutatják.

.

 

Valódi Hírek