Botrány: Felszólították Palkovics Lászlót, hogy fizesse vissza a jogtalanul felvett milliókat az MTA-nak

Kamataival együtt.

Beszámoltunk róla: ma reggel derült ki a Magyar Narancs tényfeltárása nyomán, hogy Palkovics László úgy vett fel havi 800 ezer forintot a Magyar Tudományos Akadémiától, hogy éveken keresztül nem publikált cserébe semmit. (Részletek erre)

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese péntek délelőtt már felszólította a minisztert, hogy kamatostul fizesse vissza a jogtalanul felvett fizetését az MTA-nak.

Arató Gergely

Az ellenzéki képviselő közölte:

A Magyar Tudományos Akadémia lerombolásával megbízott Palkovics Lászlóról sajtóinformációk szerint kiderült, hogy évekig vett fel 800 ezer forintos fizetést úgy az Akadémiától, hogy a szerződésében meghatározott kötelezettsége ellenére nem publikált.

Korábban a fideszes propaganda többek között egy szülési szabadságon lévő kutatót vádolt meg azzal, hogy publikálás nélkül vesz fel fizetést. Ismét kiderült, hogy egy fideszes saját maga követte el azt, amivel másokat vádolt.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy Palkovics László kamatostul fizesse vissza az MTA-tól jogtalanul felvett pénzt!

Nem a becsületes kutatókat kell bizonytalanságba taszítani, nem a valós tudományos munkát végzőket kell külföldre üldözni, nem az Akadémiát kell tönkretenni,

hanem az olyan csalók fizetését kell megvonni, mint Palkovics László.

Európai magyarként és hazafiként elvárjuk, hogy Palkovics László kamatostul fizesse vissza a jogtalanul felvett pénzt az MTA-nak!

– közölte Arató Gergely.