Jaj! Hunvald Györgyöt indítja az MSZP a VII. kerületben az önkormányzati választáson

No comment rovatunk következik.

Hunvald György lesz az MSZP erzsébetvárosi polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választásokon – derült ki Gulyás Márton új videóblogjának első részéből.

Gulyás Márton elment az MSZP VII. kerületi pártirodájába, hogy szavazzon az előválasztáson. Itt a pártiroda munkatársaival beszélgetve hangzott el a következő párbeszéd:

– És ki lesz akkor a polgármesterjelölt az ősszel?

– Ősszel? Gyuri.

– Igen? Hunvald György?

– Indul, igen.

Majd arról beszélnek az iroda dolgozói, hogy a VII. kerületi MSZP egységesen Hunvald mögött áll, egyikük szerint

„ezt már egyébként a taggyűlés is megszavazta”.

Az alábbi videóban 6:30-kor kezdődik az ominózus rész:

.

A Mérce.hu emlékeztet rá:

Hunvaldot két ügyben is jogerősen elítélte a bíróság.

2014. július 1-én a Kúria jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte két rendbeli hivatali visszaélés miatt, míg 2015. április 24-én a Szegedi Ítélőtábla jogerősen két és fél év börtönt rótt ki rá hűtlen kezelésért és hivatali visszaélésért az önkormányzat nevében kötött valótlan tartalmú szaktanácsadói szerződések miatt, amelyek mögött nem volt valódi teljesítés.

Utóbbi ítéletet a Kúria formai okokra hivatkozva megsemmisítette, mivel szerintük a Hunvald György elleni büntetőeljárásokat egyesíteni kellett volna a bírósági szakban. A Fővárosi Főügyészség viszont per újraindítási kérelmet adott be ebben az ügyben, mivel szerintük az új eljárásban is elítélik majd Hunvaldot.

Hunvaldot egyébként más ügyekben felmentették, börtönbe pedig nem kellett vonulnia, mivel több időt töltött előzetes letartóztatásban, mint amennyire végül elítélték. Hunvald Györgyöt ezután választották 2016-ban újra az MSZP erzsébetvárosi elnökévé.

Valódi Hírek