Gyorshír: Hatalmas fölénnyel Karácsony Gergely nyerte az előválasztást (+videó)

Egyértelmű eredmény született.

Vasárnap délig lehetett szavazni az előválasztás első fordulóján, amelynek célja eldönteni, ki legyen az az ellenzéki főpogármester-jelölt, aki Tarlós István kihívója lehet az őszi önkormányzati választáson.

A vasárnap 15:00 órai eredményhirdetésen kiderült, hogy a

34 133 érvényes szavazatból

Karácsony Gergely 27 598,

míg Horváth Csaba 6535 voksot kapott,

így a jelenlegi zuglói polgármester lehet az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Szolidaritás közös jelöltje.

Karácsony Gergely vagy Horváth Csaba? Eredményt hirdetnek a budapesti előválasztás első fordulójában. Élőben a Mércén!Percről perce tudósításunkat itt lehet követni:https://merce.hu/2019/02/03/karacsony-vagy-horvath-eldol-a-budapesti-elovalasztas-elso-forduloja-percrol-percre-a-mercen/

Közzétette: Mérce – 2019. február 3., vasárnap

.

Horváth Csaba nyilvánosan gratulált Karácsonynak, aki az eredmény után azt mondta: „nem az ellenzék főpolgármester-jelöltjét, hanem a budapestiek főpolgármesterét keressük”.

„Ennek a napnak nincsen vesztese, csak a Fidesz. Győztese a sok ezer állampolgár, aki eljött szavazni, és győztesek mindazok, akik változást akarnak.”

– mondta Karácsony Gergely aki a továbbiakban is számít Horváth Csaba tudására és munkájára.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke köszönetet mondott az előválasztáson résztvevő budapestieknek, és azt mondta, a szocialisták elfogadják az eredményt, és Karácsony Gergely mögött fognak állni, vagy ha kell, akkor előtte.

Molnár Csaba, a DK alelnöke azt mondta: azért döntöttek Karácsony támogatása mellett, mert a DK-sok szerint neki van nagyobb esélye ősszel legyőzni Tarlós Istvánt.

Molnár Csaba szerint Karácsony mostantól nem egy párt politikusa, hanem a demokratikus ellenzék közös jelöltje, „ez hatalmas felelősség”.

Állítólag júniusban lesz még egy második forduló Puzsér Róberttel, de a közvélemény-kutatások szerint a nagyhangú kritikus a fasorban sincs.

Valódi Hírek