Orbánékat dicsőítik az olimpiai bajnokok a legújabb propagandavideóban (+videó)

Nem győznek hálálkodni a sokmilliós extra életjáradékért.

Szombaton osztotta meg a magyar kormány a hivatalos Facebook-oldalán azt a propagandavideót, amelyen négy olimpiai bajnok sportoló fényezi a mai rezsimet. (Nagy Tímea vívó, Kenéz György vízilabdázó, Vári Attila vízilabdázó és Becsey János paralimpiai úszó)

A sportolók abból az apropóból szólaltak meg, hogy az Orbán-kormány gálánsan kibővítette az olimpiai érmeseknek és edzőiknek járó életjáradékot.

Az idén életbe lépett módosítás szerint a többszörös bajnokok minden aranyérmük után megkapják a mindenkori átlagkeresettel megegyező életjáradékot, ez a KSH szerint jelenleg 324 ezer forint. (Eddig az első arany után járt 100%, a többiért plusz 20 százalék).

Ugyanez lett érvényes az érmesekre is (az ezüstért 194 600, a bronzért pedig 129 730 forint jár, de többszörös dobogósoknál már ez is halmozottan jár)

Az életjáradék emelése nem érinti az olimpiai érmekért egyébként is járó prémiumot, ez most az egyéni arany esetében 35 millió forint, az ezüst 25, a bronz 20 milliót ér.

2017-ben egyébként 860-an részesültek olimpiai járadékban, ha beleszámoljuk az összes, járadékra jogosult sportolót, edzőt, szövetségi kapitányt és özvegyet.

A módosításnak köszönhetően évi 1900 millióról

évi 3600 millió (3,6 milliárd) forintra

fog emelkedni a állam által erre fordított összeg.

Videó:

Hajrá, Magyarország!

Hajrá Magyarország! 2019-től többen kaphatnak olimpiai járadékot. Büszkék vagyunk a sportolóinkra, megbecsülésük ezért is fontos számunkra.

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2019. február 2., szombat

.

(via)

Valódi Hírek