Undorító: A fideszes polgármester húga a legnyomorultabb embereken nyerészkedik Tiszaburán

Fillérekért vásárolja fel a szociális tűzifát a falubeliek szerint.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaburán szinte mindennel fűtenek: cipőkkel, ruhákkal, gumidarabokkal, mert fára nem telik. A faluban óriási a szegénység, emellett a munkanélküliség 70 százalék körüli.

A szociális tűzifa a Belügyminisztérium pályázatának köszönhetően minden rászorulónak járna, vagyis házanként másfél köbméter, és mivel csak egy szobát fűtenek, az másfél hónapra elegendő meleget biztosítana.

A Népszava cikkéből kiderül, arra panaszkodnak többen is a faluban, hogy másfél helyett csak 1 köbmétert kaptak, illetve a polgármester testvére potom pénzért felvásárolja a kiutalt szociális tűzifát a rászorulóktól.

Egy köbméternyi fa ára 20-25 ezer forint, de a fideszes polgármester testvére falubeliektől származó hírek szerint

4500 forintért veszi meg a fát azoktól,

akik inkább az azonnali készpénzt választják.

Turó Flórián önkormányzati képviselő szerint a falu vezetői nyerészkednek a tűzifával, s kihasználják a szegények kiszolgáltatott helyzetét.

Tiszabura / fotó: Hernád Géza, NLCafé

Azt állítja, a fakiosztást egyfajta jegyrendszer alapján végzik, de akadt, aki három napi sorban állás után sem jutott hozzá a fájához. Kiderült: azokat vették előre, akik később eladták a saját fájukat a polgármester húgának.

A Népszava kereste a falu fideszes polgármesterét, Nagy Imrét, de nem érték el. Sikerült beszélniük az alpolgármesterrel, a szintén fideszes Mészáros Bélával, aki azt mondta, a szociális tűzifa kiosztása rendben zajlik, és a megszabott határidőig mindenki sora kerül, s hazaviheti a fát.

Azt elismerte, maga is hallotta, hogy a polgármester húga többektől felvásárolta a kiosztott tűzifát, de nem tilthatják meg senkinek, hogy eladja a szociális tűzifát, s azt sem, hogy másvalaki felvásárolja azt a kialkudott árért.

Valódi Hírek