Főpolgármester-jelöltek vitája: Orbán Viktor kilenc éve háborút indított Budapest ellen

Az MSZP és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje is zöldebb Budapest, jobb közösségi közlekedés megteremtését nevezte céljának a baloldali pártok önkormányzati előválasztását megelőző vitán vasárnap. Mindketten bevonnák a fővárosiakat a fontosabb döntésekbe és határozottabban állnának ki a Budapest érdekeiért a kormánnyal szemben.

Egy XI. kerületi hotel konferenciatermében tartott vitán Horváth Csaba és Karácsony Gergely véleménye egy kérdésben különbözött markánsan: Vitézy Dávidnak, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi vezetőjének megítélésében. Horváth Csaba szerint a volt cégvezető a szerződés aláírójaként felelős a 12 milliárd forintos kárt okozó elektronikus jegyrendszerért. Karácsony Gergely ellenben úgy ítélte meg, hogy Vitézy Dávid a BKK vezetőjeként kiváló munkát végzett.

Az MSZP és a Párbeszéd jelöltje is rögzítette, akármelyikük nyeri az előválasztást és a főpolgármester-választást, támogatni fogják egymást.

Horváth Csaba, aki fővárosi képviselő a vita elején arról beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kilenc éve indított háborút Budapest ellen, Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester mindenben kiszolgálta, azaz együtt tették tönkre Budapestet.

A Nyugati Fény élőben közvetítette a vitát, itt megnézheti:

Karácsony Gergely és Horváth Csaba főpolgármester-jelölt-jelöli vita

Közzétette: Nyugati Fény – 2019. január 20., vasárnap

Karácsony Gergely azt mondta, ő nem beleszületett, hanem beleszeretett Budapestbe. Egy élő, élhető, emberközpontú várost akart építeni saját kerületében és egy ilyen várost szeretne a fővárosból is – közölte a Párbeszéd társelnöke, aki Zugló polgármestere is.

A kormány és a főváros viszonyát firtató kérdésre Horváth Csaba azt mondta, „a ner-t csak erővel lehet legyőzni”. Ezért főpolgármesterként előbb tárgyalna arról, amit el szeretne érni, de ha ez nem vezet eredményre, akkor ki fogják kényszeríteni a fővárosnak kedvező döntést.

Karácsony Gergely szerint Budapestet meg kell védeni saját kormányától, és ha ellenzéki lesz a következő főpolgármester, akkor a kormány nem teheti meg, hogy folytassa a politikáját. Itt az ideje, hogy Budapest a sarkára álljon és ehhez olyan választási kampány kell, amely bevonja a budapestieket – mondta. Közölte, főpolgármesterként minden kérdésben kikérné a budapestiek véleményét.

A baloldali előválasztás január 28. és február 3. között lesz. A részvételhez regisztrálni kell.

Valódi Hírek