Árulózza a fideszes vezetés az alpolgármestert Szombathelyen, mert a rabszolgatörvény ellen szavazott

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere hétfőn megvonta Molnár Miklós (Pro Savaria Egyesület) alpolgármester hatásköreit és a megyei lapban üzentek neki.

Molnár Miklóshoz tartozott a gazdaságfejlesztés, a költségvetés és a pénzügyek, valamint több, száz százalékban önkormányzati tulajdonban lévő, városi közszolgáltatásokat végző cég felügyelete. A hatáskörmegvonáshoz a közlemény nem fűzött indoklást.

Az MTI híréből azonban kiderül, hogy mi állhat a hatáskörök megvonása mögött: a szombathelyi városi közgyűlés legutóbbi, az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülésén Molnár Miklós alpolgármester megszavazta a napirendet, ezzel pedig lehetővé tette, hogy a „túlóratörvénnyel” kapcsolatban ellenzéki kezdeményezésre elfogadjanak két közgyűlési határozatot. Ezek szerint Szombathelyen a száz százalékos önkormányzati tulajdonú cégeknél nem lehet a korábbinál több túlórát elrendelni. Ráadásul felkérték Hende Csabát, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét arra, kezdeményezze a munka törvénykönyvének módosítását a korábbi túlóraszabályokhoz való visszatérés érdekében.

Puskás Tivadar polgármester a megyei napilapnak adott interjújában a közgyűlésben történtekkel kapcsolatban úgy fogalmazott:

„Molnár Miklós elárulta azt a polgári, jobboldali közösséget, amelyik bizalmából listás képviselői helyet szerzett 2014-ben. Molnár átállt a szocialistákhoz, és felrúgta azt az írásos megállapodást, amelyet a Fidesz-KDNP pártszövetséggel kötött”.

A megyei napilapban nem állt le az üzengetés, a Polgári Egyesület Szombathelyért civil szervezet azonnali lemondásra szólította fel Molnár Miklóst.

Az alpolgármester úgy reagált, nem kívánja kommentálni a polgármesteri hivatal közleményében foglaltakat, mivel azonban szavai szerint Puskás Tivadar polgármester folyamatosan „valótlanságokat állít, ezért őt nyilvános bocsánatkérésre szólítja fel”.

Valódi Hírek