Kipakolt a Fidesz kampánytanácsadója: Soros csak egy kitalált ellenség

George Birnbaum, Arthur Finkelstein üzlettársa arról beszélt, hogyan dolgozták ki a Soros Györgyöt támadó kampányt a Fidesz számára és hogyan lett a világ bármely országában felhasználható bűnbak – írja a 24.hu.

A cikk szerint a Finkelstein-csapat a vizitdíjas népszavazás előtt kezdett el dolgozni a Fidesznek, bár nem a párttal, hanem a Századvég Alapítvánnyal kötöttek szerződést. Birnbaum elmondta: még azelőtt lesöpörték a szocialistákat az asztalról, hogy elkezdődött volna a választás.

A következő választáson új bűnbakokat kerestek, a pénzügyi válság miatt külföldi hitelekre volt szüksége az országnak, ezekhez a feltételeket a Világbank, az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap diktálta.

2014-re már nehezebb dolguk volt, ráadásul az ellenzéket már nem volt értelme ütni. Ekkor jött az ötlet, hogy új ellenséget kell kitalálni, kellett egy személy, aki nem csak irányítja a veszélyes külföldi nagytőkét, de meg is testesíti azt, ő lett Soros György, a hazánkat támadó, és közben a háttérhatalmat irányító tökéletes ellenség.

A finkelsteini módszer lényege, hogy ha valakit támadnak és ő reagál arra, akkor a saját narratívájukat erősítik, így Soros nem tudott mit kezdeni az abszurd vádakkal. Birnbaum láthatóan ma is büszke a találmányukra:

Annyira nyilvánvaló volt. Ez volt az összes termékünk közül a legegyszerűbb. Csak be kellett csomagolni és piacra dobni.

Valódi Hírek