Elegük van a „fideszes csicskákból” – Balhé az oktatási kiállításon, a helyettes államtitkár nem kezdte el a beszédét (videóval)

Diákok fogtak hangos tiltatkozásba, zenével akarták beléjük fojtani a szót.

A Hallgató Szakszervezet tartott tiltakozó akciót az Educatio kiállításon, hogy felhívja azokra az oktatásban is megjelenő problémákra a figyelmet, amikkel kapcsolatban a kormány nem hallja meg a diákok hangját – tudosított élőben a Mérce.

A szakkiállításon beszédet mondott az EMMI felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára, Horváth Zita is, aki éppen a „A felsőoktatásban elérhető ösztöndíjakról és a minőségi felsőoktatásról” címen kezdte volna előadsát, amikor diákok egy csoportja felállt, molinót feszített ki, majd esküszerűen, előolvasóval, kórusban előadták észrevételeiket és követeléseiket.

A felsorolást azzal kezdték, hogy

„Nagyon elegünk van abból, hogy folyamatosan kibasztok velünk!”

Mint aztán részleteiben is kifejtették, elegük van abból, hogy amíg „Orbán Viktor olcsón menzázik a Várban”, addig az ELTÉ-n megszorítások és leépítések vannak.

Felrótták, hogy miközben minőségi felsőoktatásról papolnak, addig éppen most üldözték el a CEU-t. Kiálltak a gender-szak és oktatói mellett, az őket fenyegtőknek pedig üzenik:

„Takarodjanak az egyetemeinkről!”

Elegük van abból is, hogy „kancellárnak nevezett

fideszes csicskák diktálnak az egyetemeinken.”

A közvetítésben hallható, ahogy pár perc után a szervezők elkezdik feltolni a zene hangerejét. A diákok azonban végigmoindták a szöveget, azzal, a helyettes államtitkárnak címzett gondolattal zárva az előadást, hogy nem lesznek rabszolgák, továbbá kiállnak mindazok mellett,

„akiket a ti politikátok nyomorított meg.”

A helyettes államtitkár eközben a színpadon, a mikrofon előtt kivárta a demonstráció végét.

(Mérce)

Valódi Hírek