Törőcsik Mari nem örül, hogy a kormány még életében emlékházzá alakítaná a szülőházát

Szerinte „ilyet akkor szoktak nyitni, ha már nem él az, akinek az emlékét meg kell idézni.”

Interjút adott a Blikknek a kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő. Törőcsik Mari ebben egyebekek közt arról beszélt, hogy jobban örülne, ha csak akkor alakítanák át a régi házát, amikor ő már örökre lehunyta a szemét.

Tényleg nagyon örülök az emlékháznak, de jobb volna, ha csak akkor nyitna meg, amikor én már nem vagyok – mondta a lapnak Törőcsik. Majd hozzátette: „Megtisztelő, de szerintem ilyet akkor szoktak nyitni, ha már nem él az, akinek az emlékét meg kell idézni.

Persze ha megnyílik, akkor lehet, hogy meglátogatom!”

A kormány tervei szerint a Heves megyei Pélyen jelenleg művelődési házként használt épületet hamarosan felújítanák, bővítenék, majd könyvtárat, valamint diák- és turistaszállást alakítanak ki benne, Törőcsik Mari Ház néven – erről még kormányhatározat is született.

A Nemzet Színészét több mint egy évig ápolták a szombathelyi kórházban, az interjúban most azt mondta, úgy érzi, mostanra felépült.

„Jól vagyok, élek, virulok, erős vagyok!” – mondta el állapotáról a 83 éves színésznő, aki

még tervezi, hogy visszatér a színpadra.

Nem Törőcsik Mari lesz az első, akiről halála előtt neveznek el valamit: a „nemzet csalogányáról„, Blaha Lujzáról szintén még életében nevezték el a mai napig is a nevét viselő teret Budapesten.

(Blikk)

 

Valódi Hírek