Ostoba pitiánerség: Politikai okok miatt maradt el a rászoruló gyerekek pizzapartija Keszthelyen

A KLIK elüldözte a jótékonykodást.

Az Index cikke szerint Molnár Tibor egy civil társasággal magánemberként szeretett volna tartani egy karácsonyi pizzapartit rászoruló gyerekeknek. A férfi középiskolai tanár az Együtt választókerületi elnöke volt, pártja azonban megszűnt, így tavasz óta már Molnár sem politizál, maximum a a blogján posztolja politikai véleményét.

Az elején minden jól indult: Molnár és barátai felkéréték a helyi altalános iskolák igazgatóit, szervezzenek gyűjtést a rászorulók részére, magára az átadó ünneségre pedig, ami egy pizzapari lett volna, már több mint százezer forint jött össze magánemberek felajánlásaiból, tovább vendéglátósok felajánlottak az ingyen pizzát, a művészek ingyen vállalták a fellépést, és a helyi vendéglátóipari iskola vezetője is belement, hogy megtarthatják a menzateremben az estet.

Molnár Tibor azonban kapott egy telefonhívást a vendéglátó iskola vezetőjétől, melyben közölte, hogy

politikai okoból nem bonyolíthatják le náluk a rendezvényt.

A jótékonysági esemény felhívása, narancssárga „Betiltva” felirattal frissítve (fotó: Molnár Tibor blogja)

Ekkor új iskolát kerestek a rendezvénynek, találtak is, de egy nappal később az az intézmény is lemondta pizzapartit, és még azt is hozzátették, hogy egyik KLIK-hez tartozó intézményben sem láthatják vendégül a rászoruló gyerekeket.

Molnár Tibor szerint múlt héten volt a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum igazgatói értekezlete, ahol elhangzott, hogy

nem lehet megtartani az eseményt a szakképzési centrum intézményeiben.

Az Index megkereste a centrum igazgatóját, aki tagadta, hogy lett volna bármilyen megállapodás a rendezvényre, így a pizzapartit ők le sem tudták tiltani. Molnár elismerte, hogy szóbeli megállapodás volt az igazgatóval, írásos valóban nem.

Molnár Tibor szerint személyes, a városban közismert politikai preferenciája miatt abszolút semleges, a közéletben részt nem vevő szervezők munkáját tették tönkre és fosztottak meg száz gyermeket egy karácsonyi élménytől.

A karácsonyi jótékonysági pizzapartik hét éves múltra tekintenek vissza, eredeti kitalálójuk Tar Mihály, tévés riporter, kommunikációs szakember.

(Index)

Kiemelt kép: illusztráció, YouTube, egy korábbi jótékonysági pizzaparti videója

Valódi Hírek