Az egész világsajtó kiemelten foglalkozik a Fidesz-maffia erőszakos fellépésével az ellenzéki képviselőkkel szemben

BBC, Reuters, Guardian, New York Times – mindenhol vezető hír vagyunk.

A nemzetközi sajtó címlapon számol be a magyarországi tüntetéssorozatról a rabszolgatörvény ellen, valamint a vasárnap este eldurvult eseményekről: a köztévé előtti tiltakozásról, és az MTVA-ba bejutott ellenzéki képviselők elleni törvénytelen erőszakról.

A BBC vezető anyaga szerint kidobták a képviselőt a TV-székházból a rabszolgatörvény elleni tüntetés után. A brit közszolgálati média egy videót is mutat Hadházy bántalmazásáról.

.

A Reuters hírügynökség több anyagban is foglalkozik a rendkívüli budapesti eseményekkel.

Az egyik tudósításban az ellenzéki képviselők kidobását emelték ki a címbe.

A cikk kezdőmondata: “Biztonsági őrök hétfőn kidobtak két független parlamenti képviselőt a köztévé épületéből, miután fel akartak olvasni egy petíciót, egy nappal azután, hogy a rendőrség könnygázt vetett be a demokráciáért tüntetők ellen Budapesten.”

A New York Times cikke beszámol a vasárnapi ellenzéki tüntetésről, valamint videót közöl arról, ahogy a „közmédia” biztonsági őrei csoportosan, felfegyverkezve követnek el hivatalos személy elleni erőszakot Hadházy Ákos független képviselőn.

A The Guardian szintén címlapon hozza a budapesti eseményeket – a magyarországi tiltakozás még a brexitet is megelőzte a címlapon:

.

Ne feledd: hétfőn 18:00 órától tüntetés az MTVA-székház előtt a Kunigunda útján! Most nem szabad leállni!

Add tovább cikkünket, hogy mindenkihez eljusson!

Valódi Hírek