Gyalázat, árulás: A fideszesek leszavazták a dolgozókat védő Európai Munkaügyi Hatóság létrehozását

Orbánék ma Európában is elárulták a magyar dolgozókat.

Az Európai Parlament keddi plenáris ülésén nagy többséggel megszavazták a tagállamok az Európai Munkaügyi Hatóság létrehozását.

A Fidesz EP-képviselői nemmel voksoltak.

A hatóság létrehozását 2017 szeptemberében javasolta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke; a szervezet feladata az lesz, hogy tájékoztatást nyújtson a munkavállalók jogairól a munkavégzéssel, letelepedéssel és szociális támogatásokkal kapcsolatban.

A hatóság feladata lesz fellépni a szociális és munkaügyi szabályokkal való – akár határokon átnyúló – visszaélések ellen is.

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz az EU-ban is elárulta a magyar munkavállalókat.

Erről Molnár Csaba, a DK európai képviselője adott ki közleményt a mai szavazás után. Azt írja:

„Az Európai Parlament ma szavazott az Európai Munkaügyi Hatóság létrehozásáról, amely az EU minden tagállamában megóvná a munkavállalókat a kizsákmányolástól.

Az európai többség – a DK EP-képviselőinek szavazataival együtt – elfogadta a tervet, miközben a Fidesz ellene szavazott.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-rendszer Magyarországon és az EU-ban is elárulta a magyar munkavállalókat.

Szégyen, hogy az európai magyarokat ismét az Európai Uniónak kell megvédenie a magyar kormánnyal szemben, amely határokon átívelően árulja el a saját polgárait pár multicég csettintésére.

A DK nemet mond a rabszolgatörvényre és igent az Európai Munkaügyi Hatóságra. Aki nemet mond a dolgozók európai védelmére, miközben rabszolgatörvényben szolgáltatja ki őket a cégeknek, az a saját hazáját és saját honfitársait, az európai magyarokat árulja el.”

Add tovább cikkünket, hogy mindenkihez eljusson!

 

Valódi Hírek