Hadházy kipakolt: Vezető MSZP-s cége nyert százmilliókat gyanús közbeszerzéseken (videóval)

A szocik budapesti elnökségi tagja feltűnően jó kapcsolatokat ápol Habonnyal és Mészárossal is.

Az immár függetlenként politizáló Hadházy Ákos húsz manipulált közbeszerzésről beszélt mai Korrupcióinfóján.

Hadházy szerint jelentősen túlárazott kommunikációs költésekről van szó, amelyek uniós pénzből készülő csatornaberuházásokat “reklámoznak” – összesen 600 millió forint értékben.

Hadházy szerint a darabonként 30-35 millió forintos pályázatokról

messziről süt, hogy irányított közbeszerzések,

amelyek egyik kedvezményezettje Várnai Tamás, aki a TV2 igazgatósági tagja, korábban pedig ő volt a hírhedt Ezüsthajó Kft. ügyvezetője, majd tulajdonosa.

A másik nyertes cég tulajdonosa viszont Czeglédy Gergő, aki az óbudai MSZP elnöke, illetve a párt budapesti elnökségi tagja (és semmi köze az épp előzetesben ülő Czeglédy Csabához, csak névrokonok).

Czeglédy Gergő / fotó: mszp.hu

Czeglédy Gergő a korábban a korrupciós bűncselekmény miatt elítélt volt főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós titkárságvezetője volt.

Korábban a Direkt36 cikkezett arról, hogy a szocialista politikus rendre sikeresen szerepel állami közbeszerzéseken, illetve Czeglédy Gergő cége végezte a Mészáros és Mészáros Kft. beruházásainak kommunikációját is (!).

Az oknyomozó portál szerint

Czeglédy Gergő cégei önállóan mintegy 870 millió forintot, konzorciumban pedig több mint 4 milliárd állami forintot nyertek el.

Hadházy példákat is hoz a húsz, most feltárt közbeszerzés durva túlárazásaira.

A képviselő szerint például darabonként 90 ezer forintért szereztek be kisméretű hirdetőtáblákat amelyek darabját 3500 forintért bárki megvásárolhatja.

Egy másik példa szerint az egyik helyszínre 550.000 ezer forintért telepítettek olyan táblát, amely 35 ezer forintért megvásárolható, felszereléssel együtt.

Szórólapokon is szépen kerestek: Hadházy szerint az átlagosan

darabonként 13 forintos szórólapokat darabonként 400 forintért készítették el.

Ezen kívül Hadházy talált szintén durván túlárazott lakossági fórumokat is:

300 ezer helyett 1,2 millió forintért tartottak ilyen rendezvényeket.

Hadházy hozzátette: „az MSZP aktív az uniós ügyészségért folytatott aláírásgyűjtésben, ennél az ügynél azonban úgy járnak el helyesen, ha tisztázzák a viszonyukat az óbudai elnökkel.”

Az ügyről további szövevényes részletek itt találhatóak.

Videó:

.

 

Valódi Hírek