Kevés volt a 20 millió, mostantól havi 35 milliót is kereshetnek a focistáink

Semjén Zsolt benyújtott egy módosítást az Adótörvényhez, ami alapján még magasabbra emelkedhetne a focisták fizetése – évi 500 millióra.

Van egy ekho, vagyis egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás nevű járulékfajta, ami azt jelenti, hogy a fizetésnek csak a 15 százalékát kell leadózni, de csak egy bizonyos összegig lehet ezt a kedvezményt igénybe venni. Előadóművészeknél és újságírónál például ez évi 60 millió forint. A sportból élőknél ezt az összeget már korábban 125 millióra, majd 250 millióra emelték,

ami havi 20 millió forintos fizetést jelent.

Na, ez még mindig kevésnek tűnik, mert Semjén Zsolt ezt duplázná most meg, tulajdonképpen mindenféle indoklás nélkül. Vagyis a módosítással lehetővé válna bizonyos sportolók számára

havi 35 milliós fizetést biztosítani.

Ha még nem lennél teljesen biztos, hogy ez a módosítás Orbán kegyeltjeire, a focistákra lenne szabva, akkor álljon itt Sipos Jenő, az MLSZ szóvivójének nyilatkozata:

„Amennyiben a parlament meghozza a döntést, akkor az elsősorban a legsikeresebb magyar klubcsapatokat érintheti, hiszen ahhoz, hogy azok nemzetközi versenyképessége növekedjen, versenyképes, Magyarországon kiemelkedőnek számító fizetésekre van szükség.”

Ennyiért már talán Dzsudzsák Balázs is hazajönne.

(via Index)

Valódi Hírek