Nem hiszed el: Orbán diplomatái így csempészték keresztül a fél Balkánon a macedón szökevényt

Már pontosan tudható, hogyan segítették magyar diplomaták Gruevszki Magyarországra szökését.

A Deutsche Welle (DW) német közszolgálati adó ugyanis, az eddig információk alapján, rekonstruálta, hogyan juthatott el a volt macedón kormányfő Budapestre.

Mivel akkor még adták ki az elfogatóparancsot, Nikola Gruevszki személyivel tudott átmenni a balkáni országok határállomásain, a DW szerint így:

Gruevszki november 11-én 19.10-kor belépett Albániából Montenegróba a személyijével Bozjénél. Itt két magyar diplomata a podgoricai követségről várta.

Egy Volkswagen Jettával elvitték Podgoricába, ahol a nagykövethelyettes várta, és egy további személlyel együtt átültek egy másik autóba, és Dobrakovo felé mentek tovább.

A dobrakovoi átkelőnél este 10-kor beléptek Szerbiába, és Gruevszkit újabb magyar diplomaták vették át, akik Belgrádból érkeztek. A találkozó Gostunban, a Lux motelben volt.

Ezek szerint tehát az EU-tag Magyarország diplomatái, konspiráltan, több országon keresztül, diplomata autókat is bevetve, illegálisan csempésznek Magyarországra egy jogerősen elítélt, szökésben lévő bűnözőt, akit aztán a magyar kormány még különleges elbánásban is részesít Magyarországon.

 

Valódi Hírek