Friss: Embercsempészet és illegális migráció segítése miatt feljelentették Orbán Viktort (+videó)

Visszanyalt a fagyi.

A Demokratikus Koalíció (DK) embercsempészet és illegális határátlépés segítése miatt feljelenti Orbán Viktort – közölte pénteken délelőtt Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke.

Molnár elmondta: a magyar kormány napok óta hazudozik a hazájában elítélt Nikola Gruevszki nevű politikusbűnöző megszöktetéséről.

Az albán média tudta meg, majd az albán rendőrség megerősítette, hogy az elítélt politikus a tiranai magyar nagykövetség autójával hagyta el Albániát – emlékeztetett Molnár Csaba. (erről itt írtunk)

„Az Orbán-kormány tehát nem pusztán bújtat egy elítélt bűnözőt, hanem a magyar adófizetők pénzén segíti is az illegális határátlépésben”

– jelentette ki a politikus.

Nikola Gruevszki és Orbán Viktor

Molnár Csaba arra szólította fel a Fidesz-kormányt, hogy hagyjon fel végre a hazudozással és mondja el, hogyan csempészték be illegális módon Magyarországra ezt az elítélt bűnözőt.

A DK kezdeményezi azt is, hogy az Országgyűlés a jövő hétfői ülésén vegye napirendre és tárgyalja meg az esetet – jelentette be az ellenzéki párt politikusa.

Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, viszont a héten nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, miután nem kezdte meg kétéves börtönbüntetése letöltését, amelyet hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá.

Gruevszki később bejelentette, hogy Budapesten van, és menedékjogot kért Magyarországtól.

Videó:


.

Molnár Csaba korábban reagált a fideszes szennymédia próbálkozására, hogy Gyurcsány Ferencre kenjék a Gruevszki-botrányt. Ezt itt találod:

Molnár Csaba tökéletes üzenetben reagált a fideszes csicskamédia szánalmas próbálkozására

.

 

Valódi Hírek