Közel 8 milliárd forintot kapott egy négyfős vidéki cég az ország szemétkáoszának felszámolására

Egy családi ház a központja, nyilvánosan elérhető telefonszáma pedig egyáltalán nincs annak a nyírségi kft.-nek, amelyet a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. szerződtetett arra, hogy vegye át több százezer ügyfél díjfizetési ügyét.

A 24. hu beszámolója szerint a Pepp and Cars nevű Kft. feladata lenne az évek óta gyűrűző káosz rendezése, amelyre

a Díjbeszedő Zrt.-vel közösen 7,6 milliárdot nyertek el az NHKV által kiírt közbeszerzésén.

A kukaholdingnak egyébként egy 700 milliós szoftver és egy 160 fős apparátus állt rendelkezésére a díjfizetések nyilvántartására, mégis képtelenek voltak ellátni a feladatot.

Miután csődöt mondtak – és követhető nyilvántartás hiányában a NAV-ra sem bízhatták a befizetetlen csekkek behajtását -, a Magyar Posta 100 %-os tulajdonában lévő Díjbeszedő Holding Zrt. logikus választás volt a helyzet rendezésére, de a Nyíregyháza melletti székhelyű, eddig élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó Pepp and Cars jelenléte megmagyarázhatatlan az ügyletben.

Valószínűleg ők is tudták, hogy túl nagy a feladat, ezért a Pepp and Cars egy áttekinthetetlen céghálót hozott létre, alvállalkozókat vett fel, az alvállalkozók pedig további alvállalkozókat szerveztek be.

Vagyis az eredmény az lett, hogy kft.-k, bt.-k,

egyéni vállalkozások kezébe került az NHKV Zrt. több százezer ügyfelének sok személyes adata és esetleges pénztartozása.

Az elmúlt közel egy évben az adatvédelmi előírások ellenére nem sikerült nyilvánosságra hozni, mely vállalkozások kezelték az ügyfelek adatait és az NHKV pénzét: a Pepp and Cars egyáltalán nem rendelkezik internetes honlappal, a kukaholding által közzétett hivatalos Adatkezelési Szabályzatból pedig éppen az a link hiányzik, amelyre kattintva az alvállalkozók listáját lehetne megnézni.

További érdekességek az ügyről a 24.hu cikkében olvashatók.

Valódi Hírek