Friss: Elrendelték a nyomozást Demeter Márta ellen, három évet is kaphat

Belebukhat a tévedésébe az ellenzéki képviselőnő.

Hivatali visszaélés bűntette miatt elrendelte a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség Demeter Márta ügyében – közölte az Főügyészség a hvg.hu-val.

A Híradó.hu információi szerint az ügyben négy parlamenti képviselő és egy magánszemély tett feljelentést.

Demetert azért jelentették fel, mert „érzékeny katonai adatokat hozott nyilvánosságra”, amikor publikált néhány adatot azok közül, amelyeket egy iratbetekintés során a kecskeméti repülőbázison ismert meg.

Demeter az iratbetekintés után azt kérdezte Pintér Sándor belügyminisztertől és Benkő Tibor honvédelmi minisztertől, hogy hogyan fordulhatott elő, hogy a Magyar Honvédség egyik repülőjével utazott Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Flóra.

Később kiderült: Az ominózus Orbán Flóra nem Orbán Viktornak, hanem egy, a szigeten ENSZ-misszióban szolgálatot teljesítő magyar katonának, Orbán L. századosnak a kétéves lánya, aki az édesanyjával parancsnoki engedéllyel repült haza a misszióval.

A Fidesz felszólította az LMP-t, hogy hívja vissza Demeter Mártát a rendészeti bizottságból, ez azonban nem történt meg.

A hivatali visszaélés bűncselekményt a hatályos Btk. 305. paragrafusa 3 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Valódi Hírek