Brutál: A 13 éves gyerek felborította és kirabolta süket, kerekesszékes bácsikáját, majd biciklivel püfölte

A saját rokonára brutálisan rárontó gyereket letartóztatták.

A 13 éves fiú kedden támadta meg bácsikáját, amikor az Érd utcáin közlekedett. A hallását korábban balesetben elvesztett férfi a nyakába akasztott táskában hordta a pénzét, későbbi támadója ezt figyelte ki, miközben biciklivel követte a férfit.

A gyerek

fellökte bácsikájának a kerekesszékét, nyakából kitépte a táskát,

majd elmenekült. Miután a benne lévő gyógyszereket és 38 ezer forintot elvette, az üres tárcát visszavitte a földön fekvő bácsikájához, hozzávágta, aztán

a kerékpárjával ütni kezdte a férfit.

A fiú ugyan nem volt még büntetve, de a rendőrség

már 8 vagyon elleni bűncselekmény és két könnyű testi sértés

vétsége miatt indított büntetőeljárást a gyerek ellen.

Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója ezt is figyelembe vette, meg azt, hogy alaposan lehet tartani attól, hogy a gyerek szabadlábon hagyása esetén a sértett tanút megpróbálná befolyásolni, illetve hogy

szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A bíróság ezért a gyanúsított meghallgatását és az ügyészi indítvány megvizsgálását követően elrendelte a fiatalkorú gyanúsított 30 napos letartóztatását. A 13 éves fiú ezt az Emberi Erőforrások Minisztériuma Budapesti Javítóintézetében fogja letölteni.

Keddi cselekménye miatt a fiút ezúttal fogyatékosságánál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével gyanúsítja az Érdi Rendőrkapitányság.

(MTI, 24.hu)