Kifakadt Orbán európai párttársa, hogy a magyar rendőrség megszüntette a nyomozást Tiborcz ellen

Isten hozta Magyarországon!

Meglepődött az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának elnöke, hogy a magyar rendőrség megszüntette a nyomozást az Elios ügyében, annak ellenére, hogy az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) meggyőző bizonyítékokat talált a szabálytalanságokra.

Ingeborg Grässle német néppárti képviselő Twitterét a 444 szemlézte, ebben az Orbán európai pártcsaládjába tartozó politikus az Elios-ügyet az Európai Ügyészség felállításának igazolásaként láttatja:

„Az eredmény erősíti a magyar bűnüldöző hatóságok függetlenségével kapcsolatos kételyeket,

valamint alátámasztja egy valódi eszköz szükségességét az Európai Unió pénzügyi érdekeinek jövőbeli védelmére, miután Magyarország és az uniós támogatások több más nagy kedvezményezettje sem csatlakozott az Európai Ügyészséghez”

A néppárti képviselő tagja volt annak a delegációnak is, amely tavaly Felcsúton nézett körbe, megcsodálva Orbán kisvasútját.

Ingeborg Grässle (EPP), az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának elnöke

Mint arról beszámoltunk, nemrég az ORFK közölte, hogy Orbán-veje-Tiborcz István semmiféle bűncselekményt nem követett el azokban az ügyekben, amelyekben az OLAF határozottan szervezett csalás nyomaira bukkant.

A 444 kérdésére a rendőrség nem közölte, hogy egyáltalán kihallgattak-e bárkit az év eleje óta „zajló” „nyomozásban”: nyolc perc alatt lekoptatták a portált.

(via 444)

Valódi Hírek