Hoppá: Gyurcsányék lehet, hogy pár helyen nem indulnak jobbikossal szemben

Az előválasztáson vekengést meg agyrémnek nevezte.

Gyurcsány Ferenc nem tartja szerencsésnek, hogy most

„az ellenzék egyes szereplői jelölteket keresnek egy lehetséges előválasztásra.”

Ezt az Inforádió Aréna című műsorában mondta a Demokratikus Koalíció elnöke. A kijelentéssel arra célzott, hogy szerinte most úgy keresnek előválasztáson egységes jelöltet Tarlós Istvánnal szemben, hogy még azt sem döntötték el, egyáltalán legyen-e előválasztás.

„Előbb kell eldönteni, hogy legyen előválasztás, utána keresgetni hozzá a jelölteket, ez maga az agyrém.”

A DK elnöke szerint minél előbb találni kell egy ellenzéki főpolgármester-jelöltet a jövő évi önkormányzati választásra Az előválasztás sincs ellenére, felőle megrendezhető, ugyanakkor nem látja be, hogy a

„magukat komolyan vevő pártvezetők”

miért nem tudnak leülni, és megállapodni egyetlen jelöltben.

Gyurcsány az önkormányzati választások kapcsán azt is mondta, hogy a legtöbb településen is valahogyan együtt kellene működnie az ellenzéknek. Szerinte minden 10 ezer lakosnál nagyobb településen meg kell állapodni, a választókat pedig tájékoztatni kell arról, hogy kit javasolnak a Fidesszel jelöltjével szemben.

Ennek részeként Gyurcsány nem zárja ki, hogy amennyiben úgy alakul, közös ellenzéki döntés alapján, a DK akár segíthet is egy, adott esetben jobbikos polgármestert:

„Lehet, hogy egyik helyen, dacára annak, hogy jobbikos a polgármester, azt mondják az ellenzékiek, hogy nem indulunk el vele szemben.”

A volt miniszterelnök azért is fogalmazott óvatosan, mert mint mondta, továbbra is problémásnak tartja a Jobbikot, mert szerinte nehéz kiismerni, mit is képvisel manapság a párt.

(Inforádió)

 

Valódi Hírek