Gusztustalan módszerek a közalkalmazottak kirúgására – Volt, akit ügyfélkapun keresztül bocsátottak el

A több ezer állami dolgozó leépítése során nem finomkodtak. A legkevésbé sem volt „gondoskodó a létszámcsökkentés”, ahogy azt a Fidesz hangoztatta a tömeges kirúgások előtt.

A Népszava információi szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumában nem mindig „vesződtek” azzal, hogy személyesen bocsássák el az egyes munkatársakat: volt olyan kirúgásra ítélt dolgozó,

aki az ügyfélkapujára kapott értesítésből tudta meg, hogy már nincs állása.

Sok helyen állománygyűlést hívtak össze, máshol egyéni raporta kellett mennie a dolgozóknak, így akadt, akinek órákat kellett utaznia azért, hogy átvegye felmondólevelét. A portál úgy tudja, arra is volt példa, hogy a felmondó levél átadását meg sem várva lekapcsolták az elküldöttek számítógépeit, majd bevonták belépőjüket, mindezt halottak napja előtt.

Agg Géza, a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének elnöke állítja, hogy a bürokráciacsökkentésre hivatkozva elrendelt leépítés azért volt ilyen kaotikus, mert azok,

akik kitalálták, megszervezték és végrehajtatták azt, nem értenek az ilyen eljárásokhoz.

Úgy fogalmazott: olyan politikai komisszárok végezték el a piszkos munkát, akik még nem láttak közelről tisztességes érdekegyeztetést.

Valódi Hírek