Száll egy pofon a szélben: A CEU rektorhelyettese leleplezi a legfrissebb fideszes hazugságokat (+fotó)

Enyedi Zsolt csak ámul azon, hogy mi folyik ebben az országban.

A költözés szélén álló világhírű budapesti Közép-Európai Egyetem (CEU) rektorhelyettese hosszú Facebook posztban fakadt ki a kormány pitiáner és gerinctelen játékára, amelyet Orbánék az általuk csak Soros-egyetemként elkönyvelt intézmény elóldözésére művelnek.

“Néha abban reménykedem, hogy a hatalmi és kampánypolitizálásban élenjárók mellett létezik egy másik döntéshozói csoport, amely valódi gondok valódi megoldásán dolgozik a bunkerek mélyén.

Hamar kiderül.”

Ezzel zárja sokat sejtetően posztját Enyedi Zsolt, aki ebben tételesen cáfolja az elmúlt hetekben, a Fidesz politikusai és médiámunkásai által világgá kürtölt hazugságokat.

Enyedi Zsolt rektorhelyettes, CEU

Eszerint technikailag sem lehet igaz, hogy a CEU nyerte volna el legtöbb európai kutatási pénzt, hiszen ezekért az összegekért kutatók pályázhatnak. A Fidesz tehát,

ahelyett, hogy büszke lenne rá, a magyar kutatók sikerét használja szitokszóként

a CEU elleni keresztes hadjáratában.

A rektorhelyettes világosan bemutatja, miért butaság, hogy a CEU-nak nincsenek például tanárai vagy alkalmazottai, amit a kormánypropaganda rendszeresen számon kér az egyetemen: azért, mert őket nem a CEU-n, hanem annak magyar részlegén keresztül fogalakoztatják,

ilyen módon pedig a foglalkoztatás adóbevételeli is a magyar államnál maradnak.

Ezt kifogásolja például a Fidesz, agyrém.

A politológus professzor példákat hoz arra is, hogy nem a CEU az egyetlen amerikai egyetem, amelynek nincs campusa az USÁ-ban, ennek ellenére, megtették, amit Orbánék kértek: megállapodtak egy fizikailag is amerikában lévő egyetemmel, így ez már nem lehetett akadály. Dehogynem lehetett.

A fideszes revolvermédia “nagy leleplezésként” tálalta, hogy a CEU amerikai pertner egyetemén, a CEU által használ épület “túl kicsi”. Enyedi elképedt ezen:

“Komolyan attól lesznek boldogok a magyar politikusok, ha az amerikai gyep gondozására fordítjuk a pénzünket ahelyett, hogy a magyarországi oktatást támogatnánk vele?”

Teszi fel a költői kérdést Enyedi Zsolt. További agyzsibbasztó szemelvények Magyarroszág 2018-as működéséről a professzor posztjában:

Az eredeti bejegyzést nem lehet beágyazni, ezért via Vágó István mutatjuk:

Valódi Hírek