Az élet császára: A fideszes polgi a pénzünkből rendezte be otthonát, és még meg is jutalmazta magát

Tévét, turmixgépet, blu-ray lejátszót, sőt, még egy bojlert is közpénzen vásárolt magának Hajdú-Bihar megyei Álmosd fideszes polgármestere.

A Magyar Hang információja szerint, habár Köteles Istvánt már egy éve felmentette a közigazgatási bíróság, a párhuzamosan indított büntetőeljárásban csak most – két év elteltével – vált gyanúsítottá.

A polgármester nem aprózta el: a fent említett javakon kívül

nyolc kamu rendezvényt is “szervezett” az 1600 lelkes faluban, amit szépen ki is számlázott, a pénzt pedig valószínűleg ellopta.

Köteles annyira elégedett volt magával, mert még 300 ezer forintos jutalmat is kiosztott magának – a képviselők tudta nélkül. Ez már sok volt a helyi fideszeseknek is, fegyelmi vizsgálatot indítottak, majd leváltották a harácsoló elvtársukat.

Köteles István (j) a közigazgatási bíróság előtt (kép: haon.hu)

Kötelesnek azonban ez sem szegte kedvét, ugyanis elindult az eltávolítása után kiírt időközi választáson, amelyen viszont rendesen pofára is esett: mindössze 22-en szavaztak rá.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség sikkasztás, költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt nyomoz Köteles István után, a gyanú szerint az okozott kár mintegy ötmillió forint.

Valódi Hírek