A Fidesznek a halottak napja sem szent – még ma kirúgnak többezer közalkalmazottat

Hosszú lebegtetés és bizonytalanság után Orbánék két napot adtak közel 7000 ember kirúgására.

Kedden felpörögtek az események: az elküldött emberek számítógépeit abban a pillanatban lekapcsolták, ahogy átvették a felmondólevelüket. – számol be róla a Népszava.
A Központi Statisztikai Hivatalban kedden délután minden előzetes értesítés nélkül rúgták ki azokat, akik rákerültek a „halállistára”.

A kormány magát kergette időcsapdába, amikor a Magyar Közlönyben október 29-i, hétfői dátummal jelentette meg „a közigazgatás modernizációja érdekében szükséges intézkedésekről” szóló határozatot, amelyben a végrehajtás határideje szerda.

Döbbenetes a fejetlenség: Bordás Gábor, a Kormányiroda helyettes államtitkára még a múlt héten sem tudott pontos számadatokat az elbocsátani kívánt dolgozókat illetően.

A köztisztviselők és közalkalmazottak szakszervezetei sokáig hiába követelték az érdemi tárgyalásokat, csak a múlt héten volt hajlandó összehívni a kormány az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács és a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum ülését, de akkor is csak szóbeli tájékoztatást adtak a szakszervezeteknek a leépítésről.

De a maradók sem örülhetnek. A Népszava névtelen forrásokra hivatkozva azt írja, a munka csak egyre több lesz, amit kevesebb embernek kell elvégeznie, akik

már eddig is ingyen túlóráztak.

Az időzítést pedig határozottan embertelen megoldásnak tartják, szerintük ez csak azt mutatja, a mindenszentek és a halottak napja sem szent a kormány számára.

Valódi Hírek