Dárdai kimondta, mi a legnagyobb baj a magyar focival

Dárdai Pál gyakorlatilag a legsikeresebb magyar szövetségi kapitányok egyike volt, de a magyar edzők valahogy nem akarnak tőle tanulni.

Korábban előfordult, hogy egy-egy csoport kiment a Herthához tanulmányútra, hogy megnézhessék, Dárdai hogyan is edzi a csapatát és az utánpótlást. De aztán ebből valahogy nem lett rendszer.

Sok év után most Nyíregyházáról és Budakesziről érkezett hozzá egy csoport. – számolt be róla az Index.

Dárdai egyik előadásán két mondatban összefoglalta, hogy mi a súlyos szakmai baja a magyar focinak:

„Amíg sok utánpótlásedzőnél kizárólag az számít, hogy három ügyes gyerekkel megnyerjen egy tornát, felesleges reménykedni. Nem akkor vagy jó edző, ha a Farsang-kupán első vagy. Akkor vagy jó edző, ha az év végén feladsz öt-tíz-tizenöt képzett és futballért bolonduló gyereket a következő korosztályba.”

Pancho Aréna, Felcsút

Magyarországon hiába öntik a tao-milliárdokat a csapatokba, nemhogy 10-15 fiatalt nem tudnak kinevelni: a felcsúti Puskás Akadémia 11 év alatt egy(!) játékost tudott kijuttatni topbajnokságba.

A tavalyi évben 2,7 milliárdot égettek el a magyar klubok játékosok igazolására, amelyből egymilliárdot tett ki csak a Felcsút. Pár nappal ezelőtt Orbán is beismerte, hogy feleslegesen öntik a milliárdokat a futballba.

Tehát, a pénz önmagában nem jelent semmit. Amíg nem sikerült Dárdai hozzáállásából legalább valamennyit megtanulnia a magyar kluboknak, addig kár is reménykedni sikerekben.

Valódi Hírek