Rendkívüli hír: Gyurcsányék egész éjszaka a Parlament előtt virrasztanak a hajléktalanok üldözése miatt (+videó)

Azt kérik, hogy nyissák meg a fűtött stadionokat és egyházi épületeket a nincstelenek előtt.

A DK képviselői az egész csütörtök éjszakát a Parlament főlépcsőjén töltik, hogy felhívják a figyelmet: a hajléktalan embereket nem büntetni, hanem segíteni kellene.

Elmondták: szolidaritásukat fejezik ki azokkal a védtelen emberekkel, akiket a kormány bűnözőnek tart s azokként is kezel.

A DK képviselői egész éjszaka, hajnali 6 óráig fognak a Parlament főlépcsőjén virrasztani.

Tudósítónk a Parlament előtt élőzött az eseményről, nyilatkozott neki Gyurcsány Ferenc is:


.

A virrasztáson kívül azt is bejelentették: a DK kezdeményezni fogja a költségvetési törvény módosítását, hogy a TAO-pénzeket a jövőben lehessen felajánlani a hajléktalanokat és a szegényeket segítő civil szervezetek számára.

Ezen kívül kérik a kormányt, hogy ösztönözze az önkormányzatokat az emberi körülményeket biztosító hajléktalanszállók megnyitására azzal, hogy minden forinthoz, amit az önkormányzat ilyen célra költ, az állam a jövőben hozzátesz még egyet.

A DK szerint a hajléktalanoknak nem az utcán, de nem is a börtönben van a helyük, ezért kérik, hogy nyissák meg a fűtött gyepű stadionokat, illetve – ha már keresztény ország vagyunk – az egyházi épületeket a nincstelenek előtt.

További képeink a helyszínről, ahol Gyurcsány Ferenc mellett kint van Oláh Lajos, Vadai Ágnes, Arató Gergely és Varju László is:

.

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

 

Valódi Hírek