A Péterfy kórház egymilliárdért bérel munkaerőt

Egymilliárd forintért közvetít orvosokat, asszisztenseket és műtőssegédeket a Péterfy Kórház-Rendelőintézetnek egy eredetileg építőiparban utazó cég, a Wigwam-Bau Kft. – derül ki a 24.hu cikkéből.

A Közbeszerzési Értesítőben található információk alapján a kórház tavaly augusztusban 48 hónapos szerződést írt alá a Wigwammal orvosok és műtőssegédek bérlésére. Az Állami Egészségügyi Eszközkezelő Központ a kiszervezést azzal magyarázta, hogy a várakozási időt akarják csökkenteni, amely enélkül jelentősen nőne a jelenlegi 4-5 héthez képest.

Arra nem adtak választ, hogy miért nem inkább házon belül oldják meg a munkaerőhiányt, miért kell egy plusz céget beiktatni a rendszerbe.

A magyarázat talán a cég hátterében van: a Wigwam Bau ugyanis több szálon kapcsolódik a kórházhoz – a fióktelepe a Péterfy területén van, valamint hogy-hogynem, a tulajdonos-ügyvezető Tordai Andrea maga is szerepel az intézménynek közvetítettek listáján.

Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet
forrás: Google Maps

De további érthetetlen tény, hogy az amúgy is 3 milliárdos mínusszal rendelkező kórház miért költ egymilliárdot arra, hogy egy közvetítőcégen keresztül szerezzen szakembereket a feladat-ellátáshoz.

Korábban László Imre volt kórházigazgató beszélt egészségügyi válsághelyzetről, azóta pedig az ország több pontján is összeomlás közeli állapotba jutottak intézmények, például Ajkán, ahol az összes ápoló egyszerre mondott fel, vagy a Honvédkórházban, ahol a sürgősségi műszakokra sincs elég szakember.

Valódi Hírek