Gyurcsány üzent Orbánéknak: „Nem tudtok majd egy kiló kenyeret venni, hogy ne köpjenek le titeket!” (+videó)

Saját hetedik születésnapját és az 56-os forradalmat ünnepelte a Demokratikus Koalíció.

„Tizenhét-tizennyolc éve vagyok bent a magyar politikában, nem rövid idő” – kezdte ünnepi beszédét Gyurcsány Ferenc október 23-án.

Ebben az időszakban a legbölcsebb döntése az volt, hogy 2011-ben megalakította a Demokratikus Koalíciót – hangsúlyozta. Tisztességes, erkölcsös közösséget akart létrehozni, ami ugyan nem egyik évről a másikra, de hosszú távon megszerezheti az emberek bizalmát.

Szerinte amit a DK gondol az országról, nem egyezik mindenki ízlésével, de el tudja fogadni, hogy vannak vele szemben álló, vele vitatkozó vetélytársak.

„Szabadelvű, európai”

– így jellemezte a Demokratikus Koalíciót.

Gyurcsány közölte: a DK az egyetlen párt, ahol belül nincsenek emésztő viták, mert a közös hit nem szorul korrekcióra.

A DK elnöke szerint nincs illiberális demokrácia, mert az nem demokrácia. Mert a liberalizmus szerinte az, hogy az emberek azzá válhatnak – ha van bennük szorgalom és dolgoznak –, akivé válni szeretnének.

Kitért arra is, hogy Semjén Zsolt a határon túl élő, nem EU-polgár magyaroknak akar szavazati jogot adni. Szerinte bátran ki kell mondani, hogy ezt nem szabad támogatni, mert nem tagjai ennek a politikai közösségnek.

Gyurcsány elmondta: a Magyarországon élő 8 milliónyi választópolgárnak kell eldöntenie, ki képviselje az országot az Európai Unióban.

Ellenzékből képviselni ezt az országot ma nem könnyű, embertelen diktatúra uralkodik felettünk – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Azt mondta: megérti, akik nosztalgiát éreznek Kádár Jánossal, hiszen a Kádár-kor sokaknak felemelkedést, jó életet biztosított, de ő mégis Nagy oldalán áll, a politikai erkölcsösség oldalán.

Gyurcsány kijelentette:

nem lehet kicsit vagy nagyon távol állni a Fidesztől, csak szemben állni vele.

Gyurcsány szerint nem szabad csüggedni, mert 1956-ban október elején senki sem számított arra, hogy jön majd 23-a. Ugyanakkor figyelmeztette a párt tagságát: nem szabad erőszakhoz nyúlni, még ha sokan feszültek is: „a vér dráma, tragédia”.

A DK elnöke közölte: a nép végül mégis igazságot fog tenni, és akkor „jaj lesz nektek, nem kicsit, nagyon”.

„Megvetés és utálat fog benneteket körülvenni. Nem mehettek el a szomszéd utcáig, nem vehettek egy kiló kenyeret anélkül, hogy ne köpjenek le benneteket, ez lesz az igazi büntetésetek”

– üzente Orbánéknak.

A videót ide kattintva tudod megnézni.

.

(via Magyar Narancs)

Valódi Hírek