Brutális parkolási díjakkal húzzák le a betegeket az állami kórházakban (+videó)

Az ATV Heti Napló című műsora foglalkozott a kórházi parkolás témájával. Az ország különböző pontjain lévő intézményeket kerestek fel, hogy kiderítsék az irreálisan magas díjak okát.

Megkeresték a szegedi klinikát, írtak a győri kórháznak, a debreceninek, és a kaposvárinak. Válaszok nemigen születtek, bár a debreceni kórház közleménnyel reagált, amelyből kiderült:

„A klinikán az üzemeltető magáncég évente 100 milliós osztalékot fizetett”

Vagyis a debreceni klinika parkolóját üzemeltető cég egészen biztosan 100 milliósnál nagyobb hasznot ért el évente. 100 millió forint, amit a betegek dobtak össze a vállalkozásnak. Ma már a kórház üzemelteti a parkolót, de a díjakat nem csökkentették.

Nyíregyházán a kórház bejáratánál tábla hirdeti, hogy az első harminc perc ingyenes, három óra parkolás viszont már 2400 forintba kerül, ha pedig valakinek 5 órát kell maradnia, akkor 6.000 forintért engedik ki. A kórház amúgy nem is titkolja, hogy azért adja ilyen horror áron a parkolást, hogy

a betegek ne az udvaron, hanem az utcán hagyják a kocsijaikat.

Az egész országban Szegeden az egyik legdrágább a kórházi parkolás. Az első fél óra ingyenes, utána viszont megkezdett félóránként 600 forint. Vagyis 61 perc már 1200 forint.

A témával időről időre foglalkozik a sajtó. Az év elején még létező Magyar Nemzet is készített egy gyűjtést, amelyből az derül ki, hogy míg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 5 órás parkolásért 4000 forintot kell fizetni, akad olyan kórház, ahol ugyanezért több mint dupla ennyit, 8500 forintot kérnek.

forrás: Magyar Nemzet

A legdurvább áron Győrben mérik a parkolást, amit megfejelnek még egy 20 ezer (!) forintos pótdíjjal, ha valaki elkeveri a parkolójegyét.

Elképesztő összeget dobálunk be a kórházak – vagy rosszabb esetben magánvállalkozók – zsebébe évente betegként vagy látogatóként. A pénz pedig – ahogy olyan sok helyen – eltűnik, az áldatlan állapotok pedig maradnak.

A Heti Napló teljes riportja itt tekinthető meg:

 

Valódi Hírek