Ez még hiányzott: Újabb stadiont épít Orbán, csillagászati összegbe fog kerülni

Ha nem tudtad, mi hiányzik még Magyarországnak, akkor a kormánynak mindig van egy jó ötlete.

Az eredetileg tervezett összeg több mint duplájáért, 12 milliárd forintért épül meg az új Bozsik Stadion.

A Budapest Honvéd új stadionja 8200 néző befogadására lesz alkalmas, építését a tervek szerint 2019-ben kezdik meg, és 2020 második felére készülhet el.

A tervekben viszont az is benne volt eddig, hogy ötmilliárdból kijön az egész üzlet. Mégsem így lett. A 2013 óta tervezett építkezésre tavaly írtak ki először közbeszerzést, de a NER-lovagoknak ez az összeg már derogál, nem jelentkezett senki a pályázatra.

Most újra nekifutottak és a Közbeszerzési Értesítő szerint az építési munkálatokat

11,7 milliárd forint értékben

közös ajánlattevőként a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. és a West Hungária Bau Kft. végezheti el. Alvállalkozójuk a ZÁÉV Építőipari Zrt. lesz.

A Bozsik Stadion látványterve

A Pharos 95 népszerű az iparban. Ez a cég végezte a felcsúti Pancho aréna füvesítését is, újította fel a paksi arénát és nemrég nyerte el egy NBII-es klub pályájának fűthetővé tételét. Szegény focisták, nehogy már fázzanak.

A West Hungária Bau pedig onnan lehet ismerős, hogy a cégnek feltűnően sikeres az üzleti kapcsolata Tiborcz Istvánnal és Mészáros Lőrinccel is, közreműködtek a Várkert Bazár és a Nemzeti Lovarda felújításában, de építenek a Paksi Atomerőműnek is.

És már megint nem kérdez senki semmit sem a költségek megugrásáról vagy a cégek hátteréről. A Közbeszerzési Döntőbizottság megint összeült és szó nélkül elvégezte a számára kiosztott feladatot.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek