Puzsér Róbert elindul a főpolgármesteri székért, a Fideszben pezsgőt bontanak

A műsorvezető-hivatásos megmondóember – miután a napokban egy tüntetésen senki nem volt kíváncsi a felszólalására – most felszívta magát és bejelentkezett Budapest főpolgármesteri székére.

Az Indexnek eljuttatott közleményében arról ír, nem egyik vagy másik párt győzelméért fog dolgozni, „hanem egy élhető Budapest megteremtéséért”.

Puzsér egyetlen programpontja, hogy legyen Budapest belső városrésze összefüggően besétálható és autómentes.

Ungár Péter az ATV-ben arról beszélt szerdán este, hogy támogatni tudja Puzsér főpolgármesteri jelölését.

NYF-kommentár: Mosolyoghatnánk az LMP-s megmondóember ambícióin, azonban Puzsér (akárcsak LMP-s haverjai áprilisban) okozhat még kárt az ellenzéknek.

Budapest abszolút nyerhető egy jó baloldali jelölt által, hiszen a város kétharmada áprilisban is az ellenzékre szavazott.

A jó jelölt egyik alapfeltétele azonban, hogy az nem ócsárolta éveken keresztül kidagadt nyaki ütőérrel az MSZP-t és a DK-t. Hiszen egy ilyen emberre sosem szavaznának az MSZP és a DK szimpatizánsai – akik az áprilisi eredmények alapján többségben vannak a fővárosban.

Ahogy azonban az LMP tök esélytelen jelöltje áprilisban 5 budapesti körzetben is el tudtak terelni annyi ellenzéki szavazót az esélyes jelölttől, hogy ott végül nevető harmadikként a fideszes legyen a befutó, simán elképzelhető, hogy kiélezett helyzetben pont a Puzsér által elvett pár százaléknyi ellenzéki szavazat miatt nyerhet majd Tarlós.

Ha nem eleve ez volt az LMP-s megmondóember célja.

Valódi Hírek