Agyrém: Megbüntették Czeglédy Csabát, mert túl sokat olvasott a börtönben

Fegyelmi fenyítést kap Czeglédy Csaba, amiért megsértette a zárka- és körletrendet – derül ki a hvg.hu birtokába került fegyelmi határozatból.

A bűne: túl sok könyv volt a cellájában. A büntetés-végrehajtásban nincs kecmec: első- és másodfokú eljárásban, bizonyítékokat felvonultatva derítették fel a vétséget.

Czeglédynek szám szerint 47 könyvet tartott a cellájában. Azt nem tudni, mennyi az engedélyezett mennyiség, az viszont tény, hogy a felhalmozás bűnéért

fegyelmi fenyítést

kapott a volt politikus.

Czeglédy az eljárás során „nem vitatta”, hogy túl sok könyve van, amiért egy hónapra eltiltották a börtönprogramokon való részvételtől.

A határozat ellen jogorvoslatnak helye nincs, így múlt héten Czeglédy egyik ügyvédje két nagy szatyornyi könyvet hozott el tőle – megakadályozva a további bűnelkövetést.

Czeglédyt különösen jelentős értékre, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják és gyakorlatilag több mint egy éve van előzetesben, amit idén szeptemberben a bíróság még három hónappal toldott meg és már óvadék ellenében sem védekezhet szabadládon.

De megnyugodhatunk, a büntetés-végrehajtás teszi a dolgát!

(HVG nyomán)

Valódi Hírek