Kiderült, mire költik a megemelt képviselői fizetésüket a politikusok

Körbekérdezték a pártokat, nagyon azért ne lepődj meg a válaszokon.

Az MSZP azt ígérte, hogy szolidaritási alapot hoznak létre, de nem árulták el, mi lett a kezdeményezéssel. A többi ellenzéki párt jótékonykodik, a Fidesz-KDNP képviselői viszont zsebre teszik a plusz kétszázezer forintot.

Július végén, nem sokkal az országgyűlési képviselők fizetésemelésének megszavazása után jelentette be Tóth Bertalan MSZP-elnök, hogy szolidaritási alapot hozott létre az MSZP – emlékeztet a 24.hu.

Az alapba az országgyűlési képviselőknek a megemelt bérük tíz százalékán felül további kétszázezer forintot kellene befizetniük.

A befolyt összeget „különböző társadalmi célok támogatására” fordítanák a tervek szerint.

A 24.hu rákérdezett a pártoknál, ki hogy áll jótékonykodási téren.

Nos, a magát leghangosabban jótékonynak bizonygató MSZP

válaszra sem méltatta a portált.

A DK nem szavazta meg az emelést. Gréczy Zsolt a portál kérdésére azt válaszolta,

„ha már más pártok így döntöttek, akkor a plusz bevételből még több lehetőségünk nyílik jótékonysági akciók finanszírozására”

hozzátéve, hogy a DK Segít program keretében korábban is többször osztottak ételt, vásároltak tanszereket, osztottak ruhát.

Gyurcsány Ferenc pedig a teljes fizetését minden hónapban jótékony célra ajánlja fel.

MTI-fotó

A Jobbik megszavazta az emelést. A párt azt válaszolta, a képviselők tiszteletdíjuk 10 %-át a Jobbik Szeretetszolgálatnak utalják (ami egyébként az emelés előtt is így volt).

Az LMP nem támogatta az emelést, de a megemelt összegből civileknek, egyszülős és nyugdíjas szervezeteknek, valamint korai fejlesztő központoknak és lakhatási problémákkal küzdő családoknak nyújtanak pénzügyi támogatást.

A Párbeszéd képviselői szintén nemmel szavaztak, és ők is eladományozzák a különbözetet.

A Fidesz természetesen ezt a pénzt is elteszi. Bánki Erik a parlamenti szavazás után azt mondta:

„ahogyan a társadalom összes többi rétege számára, úgy a képviselőknek is jár a gazdasági teljesítménnyel arányos fizetésemelés.”

A magyarok közül tízből heten még az átlagbérre is csak áhítoznak. A képviselők pedig legalább ennek a háromszorosát keresik. A fizetésük mellett pedig különböző juttatások is járnak nekik, például albérletre.

Mint arról beszámoltunk, az MSZP-s Harangozó Tamás a fizetésén kívül havi

311 ezer forint

lakhatási támogatást vesz (f)el az adófizetők pénzéből.

 

Valódi Hírek