Dagad a botrány, Orbán behívatta magához Káslert a meghalt szívbeteg miatt

Nem segített a Tízparancsolat a betegen, akinek a szívsebész kirúgása kellett meghalnia.

Mi is beszámoltunk róla tegnap, hogy meghalt az az 55 éves férfi, akit az Országos Kardiológiai Intézetből kirúgott Székely László műtött volna meg.

A férfinak egyszerűen átszakadt a főverőere, pedig akár meg is operálhatták volna.

A betegnek speciális, egyedi gyártású érimplantátumra volt szüksége. Orvosa elindította az eszköz legyártásához és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, de mire a papírok megérkeztek, Székely elbocsátása már zajlott.

A Népszava most úgy értesült, Orbán Viktor magához rendelte Kásler Miklóst a történtek miatt. Úgy tudják, az „emberminisztérium” vezetője ma délelőtt találkozik a miniszterelnökkel.

Kásler Miklós az Echo TV-ben

Közben a Demokratikus Koalíció (DK) büntetőfeljelentést tesz az ügyben – mondta a lapnak László Imre, a párt képviselője, akinek sikerült a miniszterrel beszélnie. Neki Kásler Miklós azt mondta, hogy az orvos nem adta át, nem hívta fel a figyelmet a betegre, sőt, hogy gyakorlatilag nem is volt kellő mélységű dokumentáció a betegről.

A menesztett Székely László azonban cáfolja Káslert, és azt állítja, felhívta a figyelmet a betegre, akit korábban ő vizsgált meg. Elmondása szerint ezt egy levél és tanúk is tudják bizonyítani.

Valódi Hírek