Putyin elégedett a magyar csicskájával, megdicsérte Orbánt

Jól halad az Európai Unió szétverése.

„Magyarország Oroszország egyik kulcspartnere Európában, a kétoldalú kapcsolatok sokoldalúan fejlődnek”

– az MTI tudósítása szerint ezt mondta Vlagyimir Putyin, amikor kedden a Kremlben üdvözölte a hozzá látogató Orbán Viktort.

Az orosz diktátor méltatta, hogy „a kétoldalú kapcsolatok mind a kormányközi bizottság, mind a régiók szintjén jól működnek”.

Putyin szerint a kölcsönös beruházások szintje elérte az 1 milliárd dollárt és további befektetésekre van kilátás.

Orbán és Putyin találkozója Moszkvában, 2018. szeptember 18-án. fotó: MTI

Szintén az MTI tudósítása szerint Orbán a Kremlben az őt fogadó orosz elnök társaságában örömét fejezte ki, hogy idén is megtartják a kétoldalú találkozójukat.

„Az önnel való találkozónak nagy jelentősége van a magyar politikában, hiszen fontos partnerei vagyunk egymásnak”

– mondta Putyinnak.

Magyarországnak szüksége van a kiszámítható partnerekre, és „örülök annak, hogy évek óta kiegyensúlyozott és kiszámítható a két ország közötti kapcsolat”

– fogalmazott Orbán Viktor.

fotó: MTI

Azt nem mondhatni – folytatta a miniszterelnök -, hogy a nemzetközi környezet mindig kedvező lett volna az együttműködéshez, de „a kedvezőtlen dolgok arra valók, hogy legyőzzük őket”, és ez végül is sikerült, mert hiába esett vissza a két ország közötti kereskedelem a szankciók következtében, sikerült megfordítani a tendenciákat.

Közölte, azzal a szándékkal érkezett Moszkvába Vlagyimir Putyinhoz, hogy megköszönje az elmúlt években végzett munkát – amellyel a hanyatlást sikerült emelkedésre változtatni -, és hogy a fejlődésnek további távlatokat nyissanak a kereskedelemben, a beruházásokban, az energetikában, a mezőgazdaságban és a kultúrában.

(MTI nyomán)

Valódi Hírek