Gyurcsány: Kedden kimegyünk az utcára és ott is maradunk! (+videó)

A DK elnöke népi ellenállást hirdetett Orbán ellen, mert csak közös erővel zavarható el a Fidesz.

A budapesti Bem téren gyűltek össze civilek és ellenzéki pártok, hogy a Strasbourgban kétharmaddal megbukott Orbán Viktor rendszere ellen, és egy európai Magyarországért tüntessenek.

A rendezvényen felszólalt Mellár Tamás, Homonnay Gergely, Iványi Gábor, Karácsony Gergő, Tóth Bertalan, Ujhelyi István és Gyurcsány Ferenc, közülük a legemlékezetesebb és legtapsoltabb beszédet a volt miniszterelnök mondta.

Gyurcsány kijelentette: egy diktatúrában élünk, mert ahol a kormány elfoglalja a saját ellenőrzésére szolgáló független intézményeket, ahol a kormány a vele szemben állókat bírósági és pénzügyi úton kinyírja, ott diktatúra van.

A DK elnöke közölte:

csak az utcáról, a néppel együtt lehet elzavarni Orbánt,

a pártok erre önmagukban nem képesek.

Éppen ezért Gyurcsány kedd estétől folyamatos tüntetést hirdetett meg a Parlament mellé, az Alkotmány utcába.

(Orbánék kedden akarják megszavazni a Sargentini-jelentést elítélő határozatot, ezért időzítette Gyurcsány keddre az akciót.)

A kedden kezdődő tüntetéssorozat Facebook-oldalát itt találod.

A DK elnöke külföldi példákat hozott: Kairóban, Belgrádban és Pozsonyban is az utcáról, népi ellenállással döntötték meg a kormányokat.

Gyurcsány azt is elmondta: a Sargentini-jelentést megszavazó két EP-képviselőjük, Niedermüller Péter és Molnár Csaba hétfőn feljelenti magát hazaárulás miatt. Kérdés, mit lép erre Polt Péter legfőbb ügyész.

Gyurcsány szerint az fog kiderülni, hogy a DK-soknak papírjuk lesz arról, hogy aki hazaárulózott, csak a saját táborát hergelte.

A volt miniszterelnök beszédét itt tudod megnézni:


.

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek