Molnár Csaba: Orbán egy politikai törpe Európában, csak a gyáva ellenzék csinál belőle „zsenit”

Rendkívül kártékony az az ellenzéki mentalitás, amelyik „ügyesnek”, „zseniálisnak”, „befolyásosnak” igyekszik beállítani Orbán Viktort – hívja fel a figyelmet a DK alelnöke.

Molnár Csaba a hétfői Népszavába írt figyelemre méltó cikket, ebből idézzük a legerősebb tételeket:

„Az elmúlt években pártszimpátiáktól függetlenül elterjedt Magyarországon, hogy Orbán Viktor befolyásos európai politikussá érett. A jobboldal ujjong, a balliberális oldal szorong, de megkérdőjelezni nem akarja. Pedig nem lenne nehéz. Ugyanazt kellene csinálni, mint a migráció kapcsán: megnézni a tényeket. (…)

Európában nem Orbán a viszonyítási alap. Orbánnak sem követői, sem ellenfelei nincsenek a fontos európai politikusok körében, egyszerűen azért, mert nem ugyanabban a ligában fociznak. Orbánnak csak az EU-n kívüli diktatúrákban vannak kapcsolatai, de ott is alárendelt helyzetben van az első ligás illiberálisokkal (Putyin, Erdogan), vagy véreskezű diktátorokkal szemben. (…)

Fájó, hogy minden lépést, ami az ország hazugságban tartására irányul, az “ügyes”, vagy “zseniális” jelzővel írnak le az ellenzékben. Mindezt lopással, az állami média revolverként való használatával, a kritikus nyilvánosság elhallgattatásával érték el.

Mióta rokonértelmű szó a zseni és a gátlástalan?! Másrészt komoly felelőssége van ebben az ellenzéki nyilvánosságnak, amely az elmúlt években kritika nélkül vette át az erős európai politikus képét.

Le kell rombolni ezt a hamis mítoszt, különben az amúgy is kedvetlen ellenzéki tábor tovább fog gyengülni. Fel kell szabadítani az ellenzék támogatóit az “Orbán egy európai vezetővé érett politikai zseni” képének nyomása alól, mert ha látják az igazságot Orbán európai kicsinységéről, számkivetettségéről, bohóc szerepéről, akkor talán több kedvvel fognak szembemenni a rendszerrel itthon! Ez a dolgunk.”

Molnár Csaba teljes cikkét itt találod.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

 

Valódi Hírek