Jaj: Gundel Takács „megmagyarázza”, miért adta az arcát Andy Vajna fideszes szennycsatornájához

Van az a pénz, amiért korpásodik az ő nem létező haja is.

Az Index vasárnap közölt nagyinterjút Gundel Takács Gáborral.

Ugye ő volt az a műsorvezető, aki tavaly februárban még azt állította, hogy azért hagyta ott a Magyar Televíziót,

„mert már a hitelességét sértette, ami ott történik”

Ehhez képest pár hónappal később sikerült a fideszes propagandagépezet revolvercsatornájához, a TV2-höz leszerződnie.

Az Index-interjúban rákérdeztek erre a súlyosan magyarázatra szoruló húzására is. Változtatás nélkül idézzük a vonatkozó részt:

Index: A kérdés azért felmerül, hogy ha az MTVA-ból a politika miatt jöttél el, akkor miért mentél el a TV2-höz?

Gundel Takács Gábor: Ezen nagyon sokat tépelődtem, mert mint mindenkinek, nekem is vannak skrupulusaim, különösen a választások közeledtével voltak. Én szándékosan nem foglalkoztam a politikával soha. Azt vallom, hogy vannak műfajok, amiket távol kell tartani a politikától, mert a magyar közélet hihetetlenül átpolitizált. Én viszont a tévézéshez értek, jobban vezetek műsort, mint szerelek villanyt.

Hol van az a határ, amikor már feladom a mesterségem és elmegyek kapálni, csak azért, hogy érintőlegesen se legyen közöm a politikához? Vajon ugyanazok nézik a műsoraimat, akik a hírműsorokat? Van ilyen automatizmus? Mint kiderült, ma már nincs. Én dolgozni akartam, az RTL történetesen nem hívott. A TV2-vel egyébként kötöttünk kompromisszumokat, amik a fentiekhez kapcsolódtak.

Index: Milyen kompromisszumokat?

Gundel Takács Gábor: Erről nem beszélhetek, mert a titoktartási szerződésem hatálya alá tartozik, de voltak feltételeim és ők ezeket akceptálták. Fontosabb volt a műsor, mint a politika. Az Áll az alku miatt szerintem engem senki nem skatulyázott be TV2-esnek. Természetesen, ha a TV2 hozott volna egy olyan politika alapú döntést, mint az MTVA, onnan is felálltam volna, de itt ilyesmi nem történt. Ettől még fontos kérdés volt, és így visszatekintve azt mondom, sikerült is a függetlenséget megőriznem.”

(a teljes interjút itt találod)

NYF-kommentár: Ugye arról a TV2-ről beszélünk, ahol hazug lejárató anyagokat csináltak Juhász Péterről, Vona Gáborról, Spéder Zoltánról, ahol a hajléktalanokat gyalázták, ahol a tanártüntetésekről hazudoztak, ahol a tisztességes ellenzéki médiumok ellen indítottak lejárató akciót, ahol az alpári szexizmus mindennapos gyakorlat, vagy ahol bemondták, hogy Soros György megölte volta az anyját.

Csak remélni tudjuk, Gundel Takács Gábor hitelességét mindez nem sérti. Már nem.

Valódi Hírek