Friss: Új törvény jön, gyorsabbá és könnyebbé teszik a kilakoltatásokat

Harminc új végrehajtót is kineveznek.

Egy törvénymódosítással gyorsítanák és egyszerűsítenék a végrehajtások folyamatát – közölte Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke a csütörtöki Magyar Időkben.

Schandl elmondta: már az ősszel a Parlament elé kerülhet a törvényjavaslat, amelynek célja, hogy „gyorsabb, átláthatóbb és egyszerűbb legyen a végrehajtás folyamata”.

A törvénymódosítás a devizahitel-válság miatt felpörgetett kilakoltatások miatt vetődhetett fel: mostanra ott tartunk, hogy naponta 12-15 ember veszíti el az otthonát.

A kilakoltatások legnagyobb része (kb. 60%-a) az adóssággal terhelt lakásokból történt – ez az a kategória, amely az elmúlt években meredeken megnőtt.

Ma egyes esetekben akár egy év is eltelhet a végrehajtás kérése a végrehajtás közt (a jelenlegi jogszabályok például lehetőséget adnak arra, hogy az adós kérje a bíróságtól a végrehajtás felfüggesztését, legfeljebb hat hónapra),

Ez az idő sokszor éppen arra elég, hogy az adós más lakhatás után nézzen, és elkerülje az utcára kerülést.

Ezt az időt rövidítenék le a törvénymódosítással, így garantáltan még több hajléktalan kerül majd az utcákra, ha életbe lép a gyorsítás.

Schadl elmondta azt is: hogy akadálytalanul menjen a „munka”, harminc új végrehajtót neveznek ki, és további 20 hely kiadó még.

Kapcsolódó cikkeink:

Inotai András: Fizikai népirtás folyik Magyarországon!

.

Maffiatempó: Hat órát kapott az idős néni, hogy elhagyja a lakását, mentő vitte el (+videó)

.

(mérce.hu nyomán)

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek