Ismerjék el munkaviszonynak az otthonápolást! – követeli a DK (+videó)

Jelenetek Stadionország mindennapjaiból, sokadik rész.

A minisztérium hónapok óta ígéri, hogy az ápolási díjon lévő emberek helyzetén javítani fog, mégsem történt semmi – hívta fel a figyelmet hétfői sajtótájékoztatóján Varju László.

A DK alelnöke elmondta: a Demokratikus Koalíció az elmúlt időszakban több alkalommal, törvényjavaslattal, bizottsági döntésekkel követelte, hogy a jelenleg katasztrofálisan alacsony ápolási díjat emeljék legalább a minimálbér szintjére, és ismerjék el munkaviszonyként az otthonápolást.

Varju László szerint hiába ígérték a nyári szünet előtt a helyzet rendezését, az érintetteknek küldött friss levelében az EMMI feketén-fehéren leírja, hogy az otthonápolást nem kell elismerni munkaviszonynak.

A DK alelnöke közölte: nem fogják hagyni, hogy a téma lekerüljön a napirendről és minden elérhető eszközzel követelni fogják az otthonápolást végzők helyzetének rendezését.

Itt az ideje, hogy Kásler Miklós ne a tízparancsolatra hivatkozzon, hanem segítsen a legnehezebb helyzetben lévőkön! – szólította fel a minisztert Varju László.


.

(címlapfotó: Tóth Gergő, Népszava)

Valódi Hírek