Esterházy Péter tisztelői tökéletes válaszcsapással reagáltak a fideszes gyalázkodás-cunamira

Megunták, hogy senkiháziak akarják bemocskolni az író emlékét.

Mi is beszámoltunk arról az összehangoltnak tűnő támadás-sorozatról, amit a Fidesz indított az elmúlt hetekben az általuk ellenségesnek kikiáltott, szerintük „balliberális” művészek ellen.

Egy bizonyos Békés Márton (Schmidt Mária terrorházi jobbkeze) kezdte a sort, amikor Esterházy Pétert, Jancsó Miklóst és társait akarta kisöpörni a kulturális kánonból, majd jött a Bencsik András nevű kommunista munkásőr, aki az Echo TV-ben ócsárolta Esterházyt (videó itt), végül Szakács Árpád a Magyar Időkben megírta a Ki olvassa Esterházy Pétert? című cikkét.

A két éve elhunyt író tisztelői frappáns húzással reagáltak: a Magyar Idők-cikkel azonos címen (Ki olvassa Esterházy Pétert?) Facebook-oldalt indítottak az író emlékének ápolására, és hogy megmutassák: sokan vannak és nem hagyják, hogy senkiháziak mocskolják be Esterházy nevét.

Az oldalhoz itt tudsz csatlakozni.

Ja, egyébként az Esterházy elleni támadáshullám elindítóját, Békés Mártont pár napja egy élő vitában alaposan leiskolázta György Péter esztéta, az ELTE tanára. A videót itt tudod megnézni:

György Péter élő adásban iskolázta le Schmidt Mária csicskáját az ATV-n (+videó!)

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

 

Valódi Hírek